Zpravodaj 2019

NOHEJBAL 2019

Vážení spoluobčané, čtenáři našeho Zpravodaje, dovolte mi opět po roce uveřejnit několik poznámek o nohejbalovém dění v okrese Plzeň – jih.

Hrál se již 15. ročník, soutěž byla z důvodu odhlášení Řeneč a Ždírce spojena do jedné skupiny o 10 účastnících a dle dohody na Valné hromadě, která se konala v KZ Vodokrty se na jaře hrálo jednokolově, na podzim si prvních 5 týmů zahrálo o titul a druhých 5 týmů o umístění.
Náš oddíl nohejbalu Háje absolvoval zimní přípravu s týmem Nové Hospody v hale v Malesicích, tam jsme se zúčastnili i Plzeňské zimní ligy. V přeboru PJ se nám opět po několika letech podařilo vybojovat první místo a získat tak 8. titul. Jedinou porážku nám připravily Klatovy, navíc u nás doma a jednu remízu jsme vybojovali na Bzí. Doma se nám je v úplně posledním utkání podařilo porazit a to rozhodlo. Druhý zástupce naší obce SK Vodokrty skončil na čtvrtém místě, spodní skupinu zaslouženě vyhrály Nebílovy, které posílili dva hráči z Řeneč.
V letošním roce jsme se též zúčastnili několika turnajů, většinou s úspěchem.
V roce 2020 očekávám přihlášku nového týmu z Netunic a velký zájem hrát naši soutěž projevily Janovice, neboť krajský přebor byl pro nedostatek týmů zrušen a na okrese Klatovy byl též přebor zrušen.
Jak všichni vidíte, výstavba sportovní haly v Řenčích se podařila a nic už nebrání jejímu dokončení. Už teď nám ji závidí široké okolí a spolky projevují zájem o její využití. Snad se tam najde i prostor pro nohejbal a zvýší se počet hráčů a i týmů z Řenečska. Doufám, že se tam sejdeme při oslavách 100 let tělovýchovy Řenče. O dění kolem výstavby jste informováni prostřednictvím Zpravodaje.
Obec i v roce 2019 nadstandardně podporovala široké sportovní aktivity a za to jí patří dík.
Nakonec mi dovolte poděkovat za přízeň a všem občanům popřát klidné vánoce a pevné zdraví v roce 2020.

V.H.st.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Print this page
Print
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email